Välkommen!

Wild Wine innehåller information om alkoholhaltiga drycker och vänder sig till dig som är över 20 år.

OK

Wild Wine

Ett vin till vilt. I alla dess former.

Wild Wine är resultatet av processen som startade när jägarna ­Jonas Lännbjer och Rasmus Boström saknade ett riktigt bra vin som passade till utkomsten av alla jaktäventyr. Från björn till klövvilt, så som älg, hjort, rådjur och vildsvin samt skogsfågel. Ihop med svenska vinexperten Madeleine Stenwreth, Master of Wine och internationell vindomare som reser världen över och utvecklar viner åt vinproducenter, inleddes ett sökande och provande efter ett passande vin. På resans gång har vanliga konsumenter, nära och kära och professionella vinpersoner fått prova och tycka. Till slut fastnade vi för just detta vin.

Vinet kommer ifrån vingården Celler Ronadelles i det bergiga katalanska vinområdet Montsant, söder om Barcelona. Den drivs av familjen Giral-Cox med egna vingårdar bland olivodlingar, skog och stenig terräng på sluttningarna av bergskedjan Montsant. Jordmånen är kalkrik terräng med granitsand och den speciella Llicorella som består av ­skiffer, kvarts och glimmer. Medelhavsklimatet ger torra somrar, dock når havsvindarna igenom bergskedjan och skänker fukt emellanåt. Här produceras de yppersta vinerna på framförallt druvan Grenache och Carignan som handskördats i september, jäst i rostfria ståltankar och därefter lagrat på ekfat i 12 månader.

Vinet har en härlig kombination av koncentrerad mörkröd frukt och kryddiga toner av högklassiga ekfat. Vildhallon, mogna körsbär och en attraktiv violblommig karaktär balanserar smakrikedom med flera lager av kakao, peppar, vilda örter och sandelträ i en lång eftersmak. Vild, vågad, lätt råbarkad och samtidigt charmigt silkeslen gör vinet karismatiskt. Och så passar det utmärkt till vilt – precis vad vi sökte när vi startade jakten.

På Systembolaget

Namn: Wild Wine Crianza
Artikelnummer: 79216
Pris: 89 :-

Beställ från systembolaget »

 

Recensioner

Nya Wermlandstidningen
”Det var faktiskt ingen dålig jakt. Jag är glatt positiv. Det här är välgjort och balanserat. Fruktdrivet med drag av viol, körsbär, cassis och örtiga kryddor…” Läs hela recensionen »

DN 6 juli 2013
Wild Wine rekommenderas bland röda viner, eldiga och mulliga till grillat och mörkt kött eller stekt fisk.

Vintips i Dagens Industri
”Fullt av såväl fatvanilj som maffig, mogen frukt, kul, balanserat och mycket prisvärt alternativ till en grillad fläskbit…” Läs hela recensionen »